Over Jeroen

Vanaf mijn 12e speel ik gitaar, en maak ik muziek…
…Uiteindelijk ben ik afgestudeerd aan de Rockacademie te Tilburg en ben ik aan het werk als gitaardocent in Oisterwijk, docent aan het Factorium in Tilburg en in mijn studio. Daarnaast ben ik ook muzikant.

Ik heb in verschillende bands gespeeld, en momenteel heb ik twee vaste bands.
Naast de vaste band Reservoir Dogs Band en de Bazookas XL, ben ik ook actief als invaller. (o.a. de Bazzookas “normale” bezetting).

Ook speel ik (los/vast) in gezelschappen.

Bijzondere ervaringen:

– Met de Loungeroom Lizards op het zusterfestival van Mundial, het NAK festival in Burkina Faso (Afrika) gespeeld.
– Gespeeld met de Reservoir Dogs Band op de officiele premiere van Django Unchained in het Tuschinski Theater, Amsterdam.

In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Rockacademie te Tilburg als gitarist/docent. Met dit diploma heb ik ook de Docent Musicus bevoegdheid. Ik geef gitaarles in Oisterwijk als zelfstandige en ik ben gitaar-, poptheorie- en bandcoach bij het Factorium te Tilburg.

Vanaf het schooljaar 2015/16 ben ik begonnen met een eigen muziekschool in Oisterwijk, Popwise!

Regelmatig volg ik cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Mijn laatst gevolgde cursussen zijn:

– Ik heet niet dom (over ADHD/ADD/PDD-NOS/Autisme en dyslexie binnen het muziekonderwijs)
– Ludodidactisch onderwijs (over het implementeren van concepten uit games binnen het onderwijs)
– En zo nog diverse cursussen mbt muziek onderwijs!

Bijzondere ervaringen:

– Gitaarles/workshops gegeven aan gedetineerden in de Koepel, Breda.

Ik ben gitarist maar speel daarnaast (ook als hobby) basgitaar, contrabas, drums en een beetje piano. Als gitarist ben ik vast onderdeel van de Reservoir Dogs Band en Bazzookas XL. Daarnaast speel ik freelance zowel gitaar als basgitaar. Binnen de workshop bands die ik als coach begeleid zit ik ook wel eens achter het drumstel of de piano.

Voor de hobby maak ik muziek gewoon voor de lol of voor de studie. Het is compromis-loos muziek maken voor mij. Alles kan in mijn One-Man band! Alles wat je hoort speel ik zelf in, dat is de voorwaarde van het maken van mijn eigen muziek! Een aantal van mijn composities kun je hier beluisteren. De muziekstijl varieert van Rock naar Drum&Bass tot Hip-Hop of film soundtrack muziek! Ik hou erg van de afwisseling. Het zijn bijna altijd instrumentale tunes/songs bijvoorbeeld als geschenk aan familie of vrienden!

Naast het verzorgen van lessen en workshops heb ik ook een eigen (home) studio. Dankzij deze faciliteit heb ik de mogelijkheid om zelf kleine producties te doen.

Beroepsmatig maak ik in opdracht muziekstukken of ben ik producer. Ik ben exclusive author voor AudioJungle. Een marktplaats voor verkopen van tunes/leaders en achtergrond muziek. Voor meer informatie hierover ga dan naar mijn AudioJungle profiel.

Backingtracks, karaoke banden, leaders of achtergrond muziek.
U kan bij mij terecht met zowel geschreven muziek als nog te componeren muziek.
Alle backingtracks, lesvideos en muziek in de videos bij het online gitaarles gedeelte zijn geproduceerd in mijn studio. (Op de film locaties na.)
Andere voorbeelden die in mijn studio zijn gemaakt kun je hier vinden:

Klik hier voor een greep uit mijn studio producties.